TRENER OLIMPIJAKOSA OTKRIO KLJUČ POBEDE: Plan sa Panterom im je uspeo
Jorgos Barcokas, Foto: Starsport©

važna pobeda

TRENER OLIMPIJAKOSA OTKRIO KLJUČ POBEDE: Plan sa Panterom im je uspeo

Veliki preokret grčkog tima

Objavljeno: 23:10h

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas je govorio na konferenciji za medije nakon preokreta protiv Partizana u "Štark areni" 69:74.

On je bio impresioniran atmosferom.

- Atmosfera je impresivna. Prošle godine sam imao kovid pa nisam mogao da shvatim kakvu gurku navijači daju Partizanu. Prve tri četvrtine smo bili nervozni, promašili previše šuteva i gubili lopte. Naša poslednja četvrtina bila je dominantna, počelo je našom dobrom odbranom, vođenom Papanikolauom, Gosom i Vokapom. Naravno bio je timski uspeh. Moram vam reći i da Najdžel i Vokap u ovom trenutku ne treniraju zbog povreda i pokušavaju da se zaštite, a dati 20 minuta protiv ovakvog protivnika je krucijalno. Ostalo nam je još dve utakmice da dođemo do plej-ofa, želim sreću Željku i Partizanu - rekao je Barcokas.

Otkrio je kada će se na teren vratiti Milutinov i Petrušev...

Partizan - Olimpijakos
Partizan - Olimpijakosfoto: Starsport©

- Kao što znate Nikola je imao operaciju skočnog zgloba. Vratio se individualnom treningu, a očekujemo da se vrati za sedam do deset dana. Verujemo i nadamo se da će to biti što pre. Što se Filipa tiče, Filip ima ne tako ozbiljnu povredu, ali prema protokolu treba da pauzira 20 dana. Prošlo je deset dana, pa je ostalo još pet do deset dana da odmori - dodaje Barcokas.

Pričao je o tome šta je bilo značajno za preokret koji je Olimpijakos napravio.

- Želeli smo da prekinemo ritam kreativnosti Partizana, odlučili smo da preuzimamo protiv Pantera da sprečimo njegov šut. Mustafa odlično čuva bekove, ali platili smo cenu toga u reketu, na skokovima sa nekim visokim igračima Partizana. Pričali smo na poluvremenu o tome, kao što ste videli to smo popravili u drugom poluvremenu. To je bilo veoma važno za nas - zaključio je Barcokas.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.